Jdi na obsah Jdi na menu
 


MWC info

5. 4. 2022

MWC 2022 Canmore

MWC v Canmore proběhlo nakonec úspěšně a to i bez naší účasti, a také bez účasti mnoha dalších evropských zemí. Své týmy (významněji zastoupené) tam z Evropy poslali jen Norové, Finové, Francouzi a Němci. Tento velký nepoměr – velká účast USA a Kanady vers. Ostatních států byla viditelná zejména ve štafetách, kde většina kategorií byla zastoupena právě jen Kanadou a USA, a asi jen 2 kategorie měli 4 štafety. Tj. skoro všichni brali nějakou placku ….  Dle informací od od presidenta WMA se zúčastnilo něco málo přes 700 závodníků. (Ale například přes Datasport jich bylo přihlášeno jen 400. Zdá se, že vznikla nevole platit Datasportu prebendy z každého startovného).a prý se uvažuje o jiném způsobu přihlašování ... 

Naposledy se v Canmore jelo na klasických tratích jak jste je znali. Tj. již nikdy více maraton 45km. Program se také zkrátí o 1 den a to tím, že závody na středních tratích se pojedou v jednom dni podobně jako krátké tratě.

V úterý proběhl WMA meeting formou videokonference. Na tomto jednání bylo jednomyslně rozhodnuto o zrušení MWC v Ruském Syktyvkaru (tedy 2 hlasy byly proti - Vitali a Maja) a namísto toho se nabídlo jako pořadatel Finské Vuokatti.

 A jako nový člen WMA byl přijat Taiwan (Čína zatím neposlala protest :o)

Dále bylo rozhodnuto o zvýšení startovného ze současných 200 na 250 eur.

V následujících letech by tedy měly proběhnout tyto akce:

MWC 2023 Seefeld  v termínu 17. – 25. 3. 2023 – k tomu připojím samostatnou zprávu

MWC 2024 Vuokatti v termínu 9. – 16. 2. 2024 Ve Vuokatti jsme byli v roce 2016, je tam nádherný sportovní areál tratě velmi hezké a i pro nezávodníky se dá jezdit na zajímavé výlety. Veškeré bydlení i stravování je v rámci tohoto areálu. Žádná autobusová doprava není třeba. Naše nejlepší disciplína ve Vuokatti byl závěrečný banket, který jsme spolu se Slováky zcela ovládli …  :o)

MWC 2025 La Feclaz Francie … termín ještě není zakotven

MWC 2026 Sappada Itálie … termín ještě není zakotven

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář