Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za MWC2011 v Kanadě

30. 3. 2011

MWC 2011 v Kanadě je historií. Dovolte mi ohlédnout se trochu za právě skončeným šampionátem masters v běhu na lyžích na tratích Sovereign Lake v Kanadě.

 Především děkuji všem účastníkům akce, česká výprava byla 3. nejpočetnější z evropských zemí s 21 závodníky ... hmmm ... když ovšem započítám Rusko do Asie :o) ...

Díky účasti Pavla Petra nezůstala naše výprava bez medailí. V úvodním závodě na 30 km klasicky Pavel přesvědčivě zvítězil jedním z nejlepších časů dne, kdy pouze v nejmladší mužské kategorii byly první dva závodníci rychlejší. To ovšem následující den na 10 km volně měl Pavel úplně nejrychlejší čas dne a druhou zlatou medaili. V závěrečném maratónu na 45 km volně vybojovat Pavel bronz a to zřejmě jen díky sněhu, neb tento jediný závod se jel na mejdle ... a jak Pavel prohlásil: „ ... na tomhle sněhu neumím jezdit...“  hmmm taky bych chtěl takhle neumět :o) Jinak nutno říci, že podmínky, které počasí nabídlo byly téměř dokonalé .... každý den trochu čerstvého bělostného sněhu, skoro každý den sluníčko a teploty od -3 do -8 stupňů.

Také ostatní závodníci podali srdnaté výkony jiní v mezích svých možností a jiní jako např.já si to prostě jen užili :o) Ale i někteří další naši dokonce sahali po medailích, především Joska Vejnar v kategorii M5,  Pepa Růžička v kategorii M9 i náš nejstarší účastník Bohouš Zacharda v kategorii M10 ... škoda ale nevadí, příště to kluci určitě vyjde, jen vytrvat :o)

 Ještě nutno podotknout, že i po organizační stránce bylo MWC úspěšné a prakticky dokonalé ... a to tak, že dokonce zavilý kritik všeho, Vitali Kuročkin, ruský národní ředitel, neměl, na pravidelných kapitánských schůzích, co pořadatelům vytýkat. Navíc na samý závěr dokonce i organizační výbor pořadatele pochválil ... i když ve vzduchu stejně zůstalo viset, že úplně a absolutně a jediné dokonalé bylo to MWC v roce 2005 v Krasnogorsku u Moskvy :o)

 Jinak ubytování v SilverStar Moutain Village, vesnicí založenou na počátku 60tých let, mělo též svůj neopakovatelný půvab, který jsem dosud nikde nezaznamenal. Lyžařské běžecké tratě byly totiž protkány celou vesnicí tak, že od každého domu či hotelu to nebylo dál do stopy než tak 30 metrů a stopy byly průběžně každý den upravovány. Celková délka tratí v SilverStar spolu s tratěmi v Sovereign lake je asi 300 km, a tratě jsou to nádherné, i když nutno podoknout, že placené a jednodenní pas stojí přes 30 kanadských dolarů tj. Asi 600 Kč. To bychom asi na Jizerkách a nikde na českých horách nezkousli, že?  

Též pro milovníky alpských disciplin zde byla možnost vyžití velkého množství sjezdovek od jednoduchých terénů po ty velmi náročné černé ... a vše jako na dlani a hlavně málo ale opravdu málo lidí .... až se na tím člověk zamyslí ... jak tohle může být rentabilní, ale to je věc jiných ...

 Libor Koubek

 

Náhledy fotografií ze složky MWC 2011 Canada


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář