Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za MWC 2014 a pohled do budoucnosti MWC

MWC 2014 Pillerseetal je historií. Čeští veteráni se zůčastnili v počtu 25 závodníků. První dva závodní dny probíhaly na zkrácených tratích v krizovém módu scénáře pro nedostatek sněhu na jednom pětikilometrovém okruhu, dokonce i přes to, že den před prvním závodem napadlo dostatečné množství sněhu, potřebného pro tradiční uspořádání. Ale startovky už byly vytištěny a rozeslány do světa.

Jediné dvě medaile a to v barvě bronzu se podařilo vybojovat Janě Gaudelové na tratích 10 km volně (zkrácený závod 2x5km) a 10 km klasicky. Těsně na dosah medaile byli na 45 km maratonu volně Pepa Vejnar na skvělém 4. místě v kategorii M6, a Pavel Petr na 5. místě v kategorii M3, což jsou skvělá umístění vzhledem k neustále se zvyšující konkurenci v závodech MWC.

Většina ostatních závodících veteránů si tam spíše užívali skvělou atmosféru a drobné personální souboje např. O titul Rychlý turista, či Pomalý turista ...

Hrdinou klasického maratónu na 45 km se stal Jirka Kafka mladší, který první 15km okruh objel výborně, při druhém se za prudce se oteplujícího počasí už z lyží neodrazil a rozhodl se tedy, že právě toto jeho poslední závod na MWC, a jel jen na půl plynu a každému toto své rozhodnutí cestou sděloval.  Ve třetím okruhu už jen statečně odolával třem nepříjemně dotírajícím rolbám, snažícím se po závodě upravit trať ... nutno říci, že v tomto souboji zvítězil a žádná rolba ho nepředjela, ale Jirka byl posléze diskvalifikován ... že by ho některý ze zbabělých rolbistů nabonzoval z nedovoleného použití volného stylu? To už se asi nedozvíme....

No a jaká je vize MWC závodů do budoucna?

Pořádání závodů:

 

2015    Syktyvkar, Republika Komi, RUSKO.  Termín 12.3. – 21.3.2015

Zatím neevidujeme žádné zájemce o účast, pokud bude někdo takový ozvěte se

 

2016    Vuokatti, Finsko  termín 4. – 12. 2. 2016

Autem cca 2500 km, nutno letecky, místo známého ski tunelu s možností tréninku na sněhu po celý rok

 

2017    Střední Evropa

Nabízí se   A) Klosters, Švýcarsko (oblast Davosu)

Nebo         B) La Feclaz, Francie (poblíž Albertville)

Rozhodnutí padne na podzim 2014, osobně jsem pro Klosters, je to o 400km blíže

 

2018    USA

Předběžný zájem projevila Minneapolis, Minnesota

 

Další ročníky jen plánovaná rotace zatím bez bližších podrobností:

2019    Švédsko

2020    Střední Evropa

2021    Norsko

2022    Kanada

2023    Střední Evropa  (že by konečně? .. Jirka Kafka starší mistrem světa v kat. M12 ... aneb vize Mildy Hojera se naplňuje)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář