Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozvánka na MWC 2011 do Kanady

21. 3. 2010

MS veteránů v běhu na lyžích se v termínu 3.3.-12.3.2011 uskuteční v Kanadě, poblíž města Vernon v provincii British Columbia. Vernon leží v údolí Okanaghan v nadmořské výšce cca 600m asi 400 km východně od Vancouveru a asi 650 km západně od Calgary. Kolem něj se ve všech směrech tyčí nádherné štíty okolních Skalistých hor, od nejbližších Monashee mountains se až do nedohledna dle momentální viditelnosti objevují další a další horizonty Rocky mountains.

Ubytování bude v nádherné sotva 60 let staré vysokohorské vesnici umístěné ve stejnojmenném provinčním parku Silver Star a postavené ve viktoriánském stylu trochu zpestřeným výraznými barvami, které u jednotlivých staveb mohou působit trochu kýčovitě, jako celek to ovšem působí úžasně a sami Kanaďané označují tento lyžařský resort jako nejnádhernější v celé západní hemisféře. Místní územní plán dokonce předepisuje stavitelům použít na fasádu minimálně 5 barev.

Závodní tratě - Sovereign Lake Nordic Centre jsou v nadmořské výšce 1664m a již hostily FIS světový pohár v roce 2005. Nedostatke sněhu opravdu netrpí, neb průměrný sezónní akumulovaný spad sněhu je kolem 8 metrů. Nyní v březnu hlásí stále 194 cm ulehlé vrstva starého sněhu. Místní lyžařský oddíl - Sovereign lake nordic club se pyšní nejvyšším počtem členů v celé Kanadě ... prý kolem 1600 !! Stáří členů je od 4 letých p více jak 90ti leté.

Silver star a Sovereign lake také hostil řadu olympijských běžeckých týmů (včetně toho českého), které zde ladily formu bezprostředně před Olympijskými hrami ve Vancouveru v únoru 2010.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář